Hírek

Elérhetőségek

Felhívás - 2021 Ebösszeírás

 

Tárnok Nagyközség Önkormányzata

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

EBÖSSZEÍRÁSRÓL

Tisztelt Ebtartók!

Tárnok Nagyközség Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján Tárnok közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában

 

2021. szeptember 20-tól 2021. november 30-ig

ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

 

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésre bocsátani.

Felhívjuk a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség kiterjed a már korábban bejelentett ebekre is. Tehát akik jelen ebösszeírást megelőzően a bejelentésnek eleget tettek, azok ismételten kötelesek a jogszabályban meghatározott adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként külön-külön kell kitölteni!

Külön felhívjuk a figyelmüket, hogy a 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet szerint az állattartó köteles minden 3 hónapnál idősebb ebet veszettség ellen évente beoltatni!

 

A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:

  • az E-Önkormányzati Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/) található „ebösszeíró” adatlap kitöltésével, ügyfélkapun keresztül, vagy ügyfélkapu bejelentkezés nélkül

  • papír alapon a Hivatalnál kihelyezett postaládába történő elhelyezéssel (az adatlap letölthető az önkormányzat honlapjáról vagy beszerezhető a Tárnoki Polgármesteri Hivatalnál)

  • postai úton a Tárnoki Polgármesteri Hivatal 2461 Tárnok, Dózsa György út 150-152. címre

 

Felhívjuk a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után, amelynek legkisebb összege 30.000,- Ft.

 

A kitöltéssel kapcsolatban a 06-23/387-031 telefonszámon vagy a titkarsag@tarnok.hu e-mail címen kaphatnak tájékoztatást.

Együttműködésüket köszönjük!

Csatolmány(ok):
Felhívás228.39 KB
Adatlap2.22 MB